0

Fiktiva möten

Posted by Bina on 2014-02-04 in 2014 |

Det är alltid lika spännande att läsa om när karaktärer från en bok stöter på karaktärer från en helt annan bok. Läser just nu Stephen Kings 22/11 1963 där huvudpersonen, efter ungefär 150 sidor, stöter på två av barnen som är med i Det. Nu har jag inte läst Det, men jag såg tevefilmen för inte alltför länge sedan.

22/11 1963 leker med tanken om vad man skulle kunna förändra om man kunde resa tillbaka i tiden, och huvudkaraktären Jake letar efter en familj vars tragiska öde han vill förändra och stöter således ihop med Beverly och Richie från Det. Det gick en rysning genom kroppen på mig när jag först läste att han skulle till staden Derry, eftersom jag redan då undrade om King på något sätt skulle väva ihop dessa två historier då de utspelar sig under ungefär samma tid, och nu känner jag mig alldeles lyrisk. Den “hemlighet” jag som läsare sitter på är frustrerande, men samtidigt känner jag mig på något sätt stolt över att jag redan vet en del om historien. Det gör att det pirrar i hela kroppen och jag vill bara fortsätta läsa, trots att clownen från Det nästintill skrämmer livet ur mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.