0

Böcker i bokhyllan

Posted by Bina on 2014-02-03 in 2014 |

Har insett att det är krångligare än förväntat att få ihop böcker till kaosutmaning 2014, i alla fall om jag tittar på de böcker som jag har hemma. Vissa platsar liksom in i flera kategorier samtidigt, medan andra bara kan ta en plats. Jag vill helst inte köpa eller låna hem böcker, för jag har redan onödigt många olästa som bara samlar damm. Att läsa en bok på 500 sidor är ju inte svårt, har ju liksom gjort det massor med gånger förut, men just nu passar nästan ingen av de böcker jag har in på just den punkten. De behövs till “viktigare” punkter, till de som är mer ovanliga.

Boken jag läser just nu har nästan 800 sidor, men det är också den enda som har en månad i titeln (vilken jag har med på listan). En annan bok som först var tänkt att ta “av en nu avliden författare”-platsen har flyttats runt till både “först publicerad före år 1900” och fick slutligen vara den som istället är på över 500 sidor. Hittade dock en annan kandidat som först publicerades 1818, så jag tror att jag löst en del av problemet nu.

Att läsa en bok av en nu avliden författare var inte heller helt enkelt att knåpa ihop. Har ju Tolkien, C.S. Lewis, Mary Shelley och Bram Stoker, men tre av dessa är redan spikade på andra platser (Hobbiten har mestadels grönt omslag, Frankenstein är publicerad innan 1900 och Dracula är den på över 500 sidor). Har en jättefin bok där alla Narnia-böcker är samlade och när jag bläddrade i den lite snabbt idag kom jag på att den löser mina sista problem. Det är sju böcker sammanlagt och jag har ännu bara läst Min morbror trollkarlen. Två av dem har ett djur med i titeln, författaren är avliden och om jag läser alla har jag dessutom klarat av “sista delen i en trilogi/serie”-punkten.

Utmaningen handlar ju om att läsa böcker som man tidigare inte läst, samt att upptäcka nya författare, och jag tror att jag lyckats komponera ihop en lista som jag kommer känna mig nöjd med i slutet av året 🙂 .

Kom såhär i efterhand på att Who Goes There? av John Wood Campbell (tror filmen The Thing from Another World baseras på den, själv har jag dock bara sett filmen från 1982 och den nyare från 2011, vilka jag har för mig baseras på den första filmen) också finns i hyllan, samt H.P. Lovecraft, fast den senare vet jag fortfarande inte om det ska räknas som bok eller novellsamling. Av de historier jag har är ingen en fullstor bok, utan enbart noveller.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.