0

Alla dessa projekt

Posted by Bina on 2011-05-13 in 2011 |

När jag skriver om mitt skrivande brukar jag ofta referera det “färdiga” manuset jag har som boken. Faktum är att det verkligen är långt ifrån alla projekt jag håller igång. Tänkte här och nu bidra med en liten lista för att själv få en uppfattning om vad det är jag egentligen håller på med.

Först har vi Boken. The one and only, typ. Nejdå, den har bara fått det namnet eftersom det är den enda som är så gott som klar (förutom att den behöver några fler genomgångar för att tjocka ut historien, ta bort lösa trådar, skapa mer karaktärsdjup … ). Ren fantasy, fast inga “magiska” varelser. Två efterföljare är planerade, kanske att det blir tre. Målgrupp: Ungdom.

Den andra på listan är än så länge bara ett textdokument med idésamlingar, ungefär en hel sida synopsis, och enbart ett enda stycke skrivet. Denna är så fantastisk, enligt mig, eftersom den absolut inte har några fantastiska inslag överhuvudtaget. Den utspelar sig i svensk högstadiemiljö, en tjej i huvudrollen, kommer skrivas i jag-form.

Den tredje började som en kort novell om ett flygande monster, men jag har numera andra planer för den. Ännu vet jag inte om jag ska skriva den till vuxna eller till ungdomar. Tiden får säga vad det blir.

Sedan kommer en annan fantasyberättelse som utspelar sig i en annan värld. Här har jag också lyckats skriva en något-sånär-synopsis. Jag vet på ett ungefär hur det kommer sluta, jag har redan skrivit början. Bara mitten som är i en enda röra. Målgrupp: Ungdom.

Efter det kommer en idé som jag påbörjade för bara drygt en månad sedan. Fortfarande bara på idéstadiet gällande handlingen, men jag skriver på och hoppas på det bästa. Jag gillar personerna (än så länge bara två stycken) och har redan hunnit bli fäst vid dem. Mitt andra försök med jag-formsskrivande. Genren är/kommer bli en lagom blandning av fantasy och skräck. Målgrupp: Unga vuxna/vuxna.

Är ni med såhär långt? Halva klar, resten kvar!

Jag har en idé om en fantasybok för barn, eller i alla fall målgruppen “mellanstadiet”. Än så länge är bara några få saker nedskrivna om vad det här är för någonting, samt en lång scen som innehåller flygande köttbullar.

I nästa har huvudpersonen fått sitt namn från Danmark. När jag först hörde det namnet för många år sedan ville jag skriva om någon som hette så. Då hade jag ingen aning om vad det skulle handla om, men nu har jag i alla fall en liten aning. Det enda jag inte är helt säker på är i vilken kategori den ska planteras i. Det är en fantasy (egen värld igen) och riktar sig mest till (som det ser ut nu) ungdomar.

Låten “Anywhere” med Evanescence är en inspirationskälla till nästa projekt. Trots det har jag inte börjat med någonting än, annat än att skriva upp låttexten, flödar inspirationen inom mig. Jag vill skriva ned det jag har i huvudet, men jag kommer inte riktigt till ro. Förmodligen kommer det bli en längre novell och inte en fullstor bok.

Näst längst ned i mappen ligger det någonting märkt “Viking”. Här var det också en idé som jag fick från tomma luften, en förtidshistoria med inslag av magi. Enda nackdelen är att jag knappt har en aning om någonting och måste göra STORA efterforskningar. Det har jag inte haft tid eller lust att göra på över ett år.

Längst ned hittar vi mappen “Övriga idéer”. Här samlas alla textdokument innehållande enbart några ord, till 20-sidiga uppsatser om en viss kultur/naturväsen/övrigt som inte egentligen är någon historia, utan bara fakta.

Sedan får vi inte glömma allt jag har skrivit ned med papper och penna i diverse olika block. Tanken är att jag någon gång ska föra över det till datorn så jag kan sätta igång och skriva på riktigt. En av idéerna som finns däri vet jag är om en pojke som kliver på ett tåg i jakten efter en flicka. Mina funderingar över denna är att det kommer vidareutvecklas till en fantasy/skräck för unga. Inte för kategorin “ungdomar”, utan snarare “barn”.

Så, hur mycket blev det? Hm, nio stycken mappar där historierna redan är påbörjade, plus det jag har i blocket. Inte konstigt att jag aldrig har tid när det finns så mycket som ska skrivas!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.