0

Krav

Posted by Bina on 2011-05-12 in 2011 |

Som språkintresserad finns det någonting som jag länge funderat över. Studentlitteratur. Det är också böcker, skrivna av vanliga människor (oftast med högskoleutbildning och med viss forskning i ryggen), utgivna hos vanliga förlag. Vad är det egentligen för språkkrav dessa böcker har? Tråka ut läsaren med långa obegripliga meningar?

“Gränsdragningen är en aspekt av att skolan förmedlar systemets förväntningar till individerna och dess konsekvenser blir kanske mest tydliga i de fall skolan saknar tid, resurser, vett eller vilja att antingen invänta elevernas känslomässiga motivation för att omfatta ett lärostoff eller anpassa sig till den känslomässiga motivationen hos en individ.” – Anders Persson (Skola och makt, 1994)

Jag är ganska trött på att brottas med formuleringar likt den ovan. När jag kommer till de sista orden har jag redan glömt bort hur det var i början. Dessutom har jag slut på luft någonstans i mitten. Åh, vad jag längtar till sommaren!

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.