0

Mina tevespelslaster

Posted by Bina on 2013-09-05 in 2013 |

Ett jättemisstag var att påbörja The Elder Scrolls: Oblivion två veckor innan plugget drog igång. Jag har kommit upp i över 70 timmar och det händer att spelet följer med mig när jag sover. I drömmarna samlar jag blommor och sneakar mig in i folks hus (jag är expert på tjuveri i sådana här spel, samt att jag använder pilbåge och destruction magic). Sambon å andra sidan påbörjade Skyrim, men eftersom han är den av oss som har heltidsjobb med fasta tider har inte han kommit lika långt.

Det är väldigt avkopplande med tevespel, speciellt de som är open world (typ Far Cry, Fallout 3 och Elder Scrolls-serien). Man kan lalla runt bäst man vill, utan något speciellt mål och ta sig an uppdrag som råkar dyka upp. Lite mer som det är i verkliga livet. I litteraturvärlden däremot fungerar inte det lika bra. Om inte karaktärerna har något mål känns det i det närmaste menlöst att läsa vidare.

Den stora grejen med just tevespel är att de ger mig inspiration. När jag springer runt och letar efter diverse saker vandrar tankarna iväg på hur historien kan bli bättre (inte för att de tidigare nämna spelen är dåliga, utan för att det i längden blir tråkigt om det inte finns någonting att kämpa för). Inspirationen flödar, så att säga, och jag kommer på mer material till mina projekt. Lite fler parallellhändelser tjockar ut ett annars ganska rakt-på-sak händelseförlopp.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.