2

Hur jag börjar

Posted by Bina on 2013-05-03 in 2013 |

Det är en seg process, det här med att skriva. Mitt problem ligger oftast i att jag aldrig kommer igång innan tiden är slut (rasten är över, dags att lägga sig, m.m.). Och även om jag skrivit en del, är det troligt att jag bara kastar bort det nästa gång. För först sitter jag bara där.

Funderar.
Finular.
Tänker.

Sen kommer jag över den där magiska gränsen där orden bara rinner ur mig.

Ordbajsar.
Skiter ut text.

Sedan raderar jag.

Ett ord.
En mening.
Ett stycke.

Plötsligt är första halva sidan borta. Det som blir kvar efter den massakern är oftast inte mer än en mening. Jag behöver komma igång, skriva ur mig allt dåligt, gräva fram det bra. Den allra första boken jag färdigställde hade 50 (!) sidor i början som försvann ned i det svarta hålet jag kallar delete-knappen.

Nu har det manuset vilat (igen) i över ett år och nu ska i princip allt bort igen. Gör om, gör bättre, tycks vara mottot. Radera, skriv, radera, radera. Hur jag överhuvudtaget blir färdig med någonting i den här takten är en gåta, men för varje gång jag gör dessa ändringar mår jag lite bättre. Manuset mår lite bättre.

Remember, kill your darlings.

Tags:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.