0

Och så levde de lyckliga …

Posted by Bina on 2011-05-05 in 2011 |

Efter alla böcker med olyckliga slut som jag under senaste tiden har läst får jag helt plötsligt för mig att jag vill skriva en lycklig historia. En där alla är lyckliga i slutet. Men jag vet med mig att jag kan inte skriva sådant. Det går bara inte. Som jag skrev tidigare; Jag gillar att plåga mina fiktiva personer. Det, på något vis, förhöjer läsupplevelsen.

Vem vill läsa om ett förhållande där huvudpersonerna alltid är glada? Om de aldrig har några problem kommer jag aldrig att kunna identifiera mig med dem. Nu menar jag inte att allt ska vara svårt och eländigt, att det ska vara på liv och död, eller att de alltid struntar i varandra. Det kan vara någonting enkelt, någonting väldigt, väldigt litet. En liten irriterande vass sten under foten. En syster som inte gillar brorsans val av flickvän.

Identifikationen anser jag är väldigt viktig för trovärdigheten. Det är nästan lite som att jämföra med en superhjälte som inte har några svagheter. Varför ska man läsa om denne när man ändå vet att han/hon kommer segra i slutet? Varför ska man läsa om kärleksparet som aldrig någonsin hyser agg mot sin partner?

Jag vill skriva om relationer som går upp och ned, stärks och försvagas. I slutet vet man inte vart man hamnar. Man tar sig dit i undran över om den person man tror sig älska kommer stå där eller inte. Slutet ska man inte veta förrän man kommer dit.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.