2

Tvivlar

Posted by Bina on 2012-07-25 in 2012 |

Jag har kommit in i ett sådant där stadium där jag känner att skriva är helt värdelöst. Varför gör jag det? Varför har jag lagt ned så himla mycket tid på det? Vad ger det mig egentligen?

Nu är jag ändå ganska säker på att jag om ungefär en månad kommer titta tillbaka på den här perioden och fnysa åt tanken att jag någonsin känt såhär. Samtidigt funderar jag över om det den här gången någonsin kommer gå över. Jag jobbar, kommer hem, äter kanske något, för att sedan bara sitta och vänta. Surfar kanske lite, läser nyheter och så. Annars är det rätt dött här. Drar inte ens igång en film. Jag går bara och längtar till helgen då jag får sova hur länge jag vill utan att någon klocka envist väcker mig fem på morgonen.

Senaste gången jag öppnade ett dokument på datorn var 9e juli. Idag är det den 25e. Och jag saknar det inte. Än. Eller, jag vill skriva, fast ändå inte. Jag är så himla trött på det, tänker inte på det på samma sätt som förut, ändå finns en tanke som försiktigt spinner vidare på intriger och dialoger. Att skriva är nog en del av mig i alla fall, men jag behöver en paus.

Tags:

2 Comments

  • En god skrivarvän sa nåt klokt en gång: “Skriva är inte nåt jag är. Det är nåt jag har. Och kan plocka fram när jag vill.” Jag tog det till mig och det sänkte kraven på mig själv och jag hade inte dåligt samvete längre. Sen blev det tyvärr så at det sänkte min produktivitet lite också, men… 😉

  • Fia Filur says:

    Känner igen den där känslan att vilja skriva, fast ändå inte. Jag kommer in i såna perioder ibland när det är mycket annat på gång som suger energi (intensivt på jobbet/graviditet/mycket med barnen osv) och då känns det som att jag faktskt klarar mig utan skrivandet. Brukar läsa och maratonkolla på tv-serier istället. Och ägna mig åt att ha ett liv typ, så som jag antar att andra normala människor alltid har det, haha 🙂
    Men grejen är att de där perioderna alltid går över förr eller senare, och varje gång det blir skrivdags igen så fattar jag inte varför jag hade uppehåll överhuvudtaget, plus att det tar så himla lång tid att skriva igång sig igen.
    Så, jag vet inte riktigt vad jag ville säga med det här, men jag tror att pauser ibland ändå kan vara bra. Man måste leva lite också så man har nåt att skriva om 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.