0

Film

Posted by Bina on 2012-07-08 in 2012 |

Efter inrådan av en vän har jag nu sett filmen The Lost Boys från -87. Hon tycker att det är en av de bästa filmerna som gjorts i vampyr/skräck-genren.

Vad jag tyckte? Nja, den var väldigt förutsägbar och följde ingen speciell tråd. Två bröder (Michael och Sam) flyttar med sin mamma till en ny stad. Den yngre av dem träffar genast på ett par grabbar som varnar om vampyrer medan den äldre dras med i ett gäng buspojkar. När allt det där vampyriga drog igång hade jag svårt att se själva syftet med alla händelser. Varför vampyrerna ville värva fler till sin grupp fick jag aldrig svar på. Däremot var det ett startskott för Sam att försöka rädda sin bror från de blodsugande monstren.

Enligt IMDB är filmen förutom fantasy och horror även en komedi, men det enda jag skrattade åt var allt fejkblod som exploderade (kanske inte riktigt det som skaparna ville). En replik var däremot helt suverän (sagd av Sam):

Look at your reflection in the mirror! You’re a creature of the night Michael, just like out of the comic book! You’re a vampire Michael! My own brother, a God damn shit sucking vampire! Oh, you’ll wait till mom finds out buddy!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.