3

Det här med att lägga till och ta bort karaktärer

Posted by Bina on 2012-06-18 in 2012 |

Jag har raderat dem. Jag har lagt till dem. Ändå kan jag inte jämföra den här gången med föregående.

Att radera en karaktär från manus är inte så svårt. För det mesta hänger jag bara på delete-knappen, sparar några repliker och låter någon annan säga dem. Sedan känner jag av lite tomhet eftersom jag lätt gör mina karaktärer till riktiga personer i mitt huvud, det är nästan som om någon bekant gått ur världen. Hittills har jag inte heller raderat någon jätteviktig karaktär, men om jag tvingas göra det någon gång kommer jag säkert gråta.

Att lägga till en person är lite krångligare. Då måste utrymme fixas så att den nya personen får ordentligt med plats. Jag om någon vet hur det är att leva för många personer på liten yta (om någon undrar så kan jag berätta att jag delat 12 kvadrat med min syster under hela barndomen, samt har bott i kollektiv). Det fungerar ett tag, men inte genom en hel roman. Karaktärerna måste få en chans att andas mellan varven.

Hittills har det inte varit så svårt ändå, för de karaktärer som jag lagt till har inte haft någon större roll. Men någon gång måste ju vara den första för allt. Nu har jag bara sådär skapat en bror till huvudpersonen. Det om något lär ta plats. Scener byggs upp i huvudet där han är med och i mitt inre redigerar jag om manuset så att han ska platsa. Det blir till att skriva en sådär 50 sidor har jag räknat ut, innan jag kan börja ta av material som jag redan skrivit och använda till storyn.

Var det någon som suckade? Håhåjaja.

Tags:

3 Comments

  • Carola says:

    Hittills har jag inte behövt radera någon karaktär men kan mycket väl förstå känslan av sorg. Nyligen lade jag till en karaktär som det pratades om i mitt manus och när han väl fick träda fram var han inte alls så tråkig och butter som jag föreställt mig honom. Istället överraskade han mig med att vara en riktigt mysig, bullrig, kramgo snubbe. Märkligt det där med karaktärer som har sitt eget liv :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.