1

Det här med att skriva nytt

Posted by Bina on 2012-04-23 in 2012 |

Min starkaste skrivperiod är alltid i början av projekt. Det är som att först åka på en såpad presenning nedför en backe för att sedan byta ut den till sandpapper och försöka glida uppåt. Det gör ont, men det går. Och det har ingenting med att jag får slut på idéer. Ju närmare slutet jag kommer, desto fler idéer rullar in och jag får beslutsångest.

Ska det sluta på det här eller det där sättet? Ska person A vara där eller både A och B? Kommer någon lära sig av sina misstag? Är det någon som vill läsa den här skiten jag skriver?

Tror att jag växlar så mycket mellan mina projekt eftersom jag någonstans i processen slutar tro på dem. Inte helt dock, men någon uppe på hjärnkontoret säger åt mig att satsa på någonting annat istället. Dessutom blir det inte lättare att komma tillbaka när livet överhuvudtaget älskar att jävlas med mig.

Jag har nyligen blivit ägare till en bil, en sådan där med grodögon som man kan fälla upp och ned. Gammal och skruttig, men den rullar. För ett par dagar sedan tyckte den att det var otroligt kul att flirta med allt och andra (läs: ena lyktan fick spunk och åkte upp-ned-upp-ned-upp-ned även när bilen var avstängd). Det var visserligen hysteriskt roligt att se hur den omotiverat fått eget liv. Jag skulle behöva en nyare bil eftersom den jag har inte går att lita på. Jag är nästan beroende av att ha en på grund av jobbet, men har just nu inte råd att skaffa mig en fräschare. Har jag inte bil resulterar det i mindre jobb helt enkelt. Lite moment 22. Fick idag även ett besked om någonting helt annat som kommer förändra allt ytterligare till det sämre.

Men igår satt jag med projekt T och klämde ur mig 1200 ord på två timmar. Idag när jag läste igenom det ville jag knappt ändra någonting och har redan lagt till ytterligare 200 ord på en kvart. Håller jag det här uppe är jag halvvägs igenom om ett par dagar. Känns inte så dumt.

Tags: ,

1 Comment

  • Fia Filur says:

    För mig går det jättesegt i början även om jag vet vad som ska hända. Det tar liksom tid att skriva igång mig i ett nytt projekt. I mitten går det som allra bäst och då är det oftast mest spännande, plus att jag lärt känna personerna lite bättre och fått upp lite flyt. Sen går det saktare i slutet igen, kanske för att jag börjar tröttna lite efter att ha skrivit intensivt. Dessutom kommer tvivlet ikapp en, precis som du skriver.
    Kul att du har bra flyt nu iaf! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.