1

Lika samma eller samma lika?

Posted by Bina on 2011-05-02 in 2011 |

Med tanke på ett tidigare inlägg har jag kommit fram till en sak; det blir helt enkelt två versioner av boken. Som en film med director’s cut. Eller alternativa slut (fast här gäller det början). Jag kan helt enkelt inte bestämma mig för var jag ska börja historien. Tidigare har jag varit inne på spåret att antingen prolog eller inte prolog, börja här eller börja där. Många gånger har jag läst, läst om, ändrat, ändrat mer och ännu mer, sett över alla lösa trådar, låtit någon med objektiva ögon läsa och ge kommentarer, lagt till och tagit bort (igen).

Med de extra kapitlen i början tycker jag att jag ger en av huvudpersonerna mer djup och mer bakgrundshistoria. Men samtidigt undrar jag om det blir långtråkigt att läsa. Det händer saker, det gör det, men det riktiga – där själva huvudhistorien börjar – kommer inte förrän ca 50-60 sidor senare.

Nu har jag däremot ställt mig i bokcirkelkön för att få veta vad andra personer tycker om saken. De kommer att få läsa den kortare versionen. Sedan får vi se vad de säger. Kanske blir det så att jag gör någon slags hybrid av de olika versionerna? Kanske anser de att det inte behöver ändras alls? (Kanske är det bara jag som gillar min bok och de andra önskar att jag gräver ned det någonstans? Hu!)

Tags: , , ,

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.