0

Min kung. Typ.

Posted by Bina on 2012-04-11 in 2012 |

I några dagar nu har jag läst Att skriva av Stephen King. Det tar tid, men inte för att den är tjock. Den är faktiskt bara på 256 sidor. Den är inte heller jobbig. Jag bara läser sakta för att ta in så mycket information som möjligt. King är en av mina favoritförfattare och när jag läser den här boken undrar jag verkligen varför jag inte läst den tidigare. Den har nämligen stått i bokhyllan i över ett år nu.

King tar upp mycket matnyttigt, som att skapa en egen författarlya där distraktioner är förbjudna. Han föreslår att man ska stänga av teven, dra ned persiennerna och stänga sin “dörr”. Med “dörr” menas att man ska gå in i sitt inre rum (det där som borde finnas i hjärnan, där man bara kan “stänga av” allt annat runtomkring) och fastna där. Det låter som om det är någonting jag borde testa. Fast nu tittar jag ju inte på teve (doh, vad har man dator till liksom?). Sedan kanske man inte ska lägga så mycket tid på att surfa runt heller, som jag några är rätt så bra på. Det tar bara tid från skrivandet. Och läsandet.

Boken är bra. Läs den. Om du redan gjort det, läs den igen.

Nästan alla minns det tillfälle då de miste sin oskuld, och de flesta författare minns också första gången de la ner en bok och tänkte: Det här skulle jag kunna göra bättre. Jag gör det bättre, för katten! Vad kan väl vara mer uppmuntrande för den stretande författaren än att inse att hans eller hennes opus utan tvivel är bättre än något som någon fått betalt för?

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.