2

Påskhelgen är snart över

Posted by Bina on 2012-04-09 in 2012 |

Efter att ha läst ut en bok är jag omringad av känslor som irriterar. Försöker komma fram till vad jag egentligen tyckte om den. Gillade handlingen och stämningen den medförde, men slutet… Sista kapitlet var inte alls bra. Den borde inte ha slutat där den gjorde, men som tur var fanns det sneakpeak på det första två kapitlen i efterföljande bok, vilket gjorde det till ett mycket bättre slut. Tänk att jag kan hänga upp mig så mycket på det där. Borde göra någonting annat än att läsa nu några dagar framöver…

Jobbar med en idé jag fann igår kväll. Inspirerad av en film jag sett tusen gånger och en tråd i ett forum jag ibland sneakar lite på. Ingen av dessa inspirationskällor har egentligen någonting att göra med min idé. Från filmen är det bara ett element som fastnade (något som inte alls styr själva handlingen) och i tråden diskuterades en annan del av livet, vilket fick mina kugghjul att snurra. Hittills har jag skapat en bakgrundshistoria, ett samhälle, en huvudperson samt en kompis till honom.

Den här gången ger jag mig också ut på okänt vatten. Det kommer inte bli en fantasyhistoria, utan sci-fi. Lite åt steam- och dieselpunk-hållet, fast dystopi. Och YA.

Tags:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.