1

Finular på karaktärer

Posted by Bina on 2012-03-17 in 2012 |

Jag försöker komma underfund med hur jag ska göra karaktärerna levande i mitt nyligen påbörjade projekt. Hittills har jag skissat ned info om huvudpersonen. Lite bakgrund, personlighetsdrag och hur hon reagerar i vissa väl utvalda situationer. Mycket hjälpligt faktiskt. En kort dialog dök upp också.

Lutar mig tillbaka och tänker på hur det var när jag var fjorton och kommer fram till att vi har mycket gemensamt, huvudkaraktären och jag. Återstår att se om det är bra eller inte. Förhoppningsvis är det hjälpligt för jag vet hur jag skulle reagera på olika saker och får därigenom en fingervisning om hur hon är. Sedan finns det självklart saker som skiljer också. Då är det bara att använda fantasin.

Nästa steg är att finula på den andra karaktären som kommer ha en stor roll i manuset. Jag har redan idéer om varför den här personen beter sig som den gör, fullt begripliga och trovärdiga anledningar. Jag hade kompisar som var så, och därför tycker jag att jag borde kunna använda de personlighetsdragen i mitt manus.

Har däremot fortfarande inte skrivit så mycket på synopsisen, bara de viktigaste scenerna. Det är ett helt år som ska fyllas ut. Med vad? undrar ni kanske. Med smärta, hat och sorg, svarar jag. Och lite hopp.

Tags: ,

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.