5

Är att vara ordningsam succémetoden?

Posted by Bina on 2012-02-29 in 2012 |

Eller?

Jag ser dem lite överallt. De som skriver synopser. De som skriver karaktärskort. De som skriver scenkort. Och det verkar fungera för dem. Detta måste tänkas på. Det är väldigt mycket arbete för en som gillar att skriva på utan att veta vad som kommer hända.

Tags:

5 Comments

 • Fia Filur says:

  Tror inte att det behöver vara likadant för alla eller att en metod är “den rätta”. Om du har en metod som funkar för dig så måste den ju vara rätt för dig. Tycker jag i alla fall. 🙂

 • Jag flödesskrev alltid förut, och kunde inte tänka mig att göra annorlunda…förrän jag en dag träffade min filmmanusförfattarlärare som mycket varsamt sa att det nog kunde vara ett gott råd att testa med ett synopsis.
  I mitt nuvarande projekt använder jag ett synopsis som jag flödesskriver utifrån. På det sättet gör jag både och.
  Men alla har sin metod, och allt är inte skrivet i sten.
  Ha det gott

 • vitaminkusin says:

  Jag gillar flödet och hoppar i historien vart eftersom berättelsen kommer till mig. Synopsis verkar vara en bra idé men min blir reviderad så många gånger att det nästan inte är lönt.
  Satsar hårt på det där med att alla har sin egen metod och så länge det fungerar så… 🙂

 • Nina says:

  Mitt skrivande funkar MYCKET bättre när jag vet vart jag ska och vilka mina karaktärer är. Genom att göra det jobbet först så blir redigeringsarbete mycket mindre. Och då kan jag lägga fokuset på att få rätt ton i berättelsen, eftersom historien redan är klar. Typ…

 • Bina says:

  Jag älskar att skriva utan att egentligen veta vart det leder. Det gör att jag inte tappar sugen att fortsätta, för jag tröttnar rätt fort om jag vet hur allt kommer vara. Det har bland annat hänt att jag slängt in en ny karaktär, skapad enbart efter en fråga “vad händer om…?” och det har blivit bra. Mina berättelser överraskar mig lika mycket varje gång jag läser igenom dem, men på senaste tiden har jag haft skrivkramp och det har aldrig hållit i sig så här länge förut. Tänkte att det kanske är en hjälp att komma igång att strukturera upp det man håller på med. Får se om jag överhuvudtaget får tummen ur arslet först 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.