0

Skrivprocess

Posted by Bina on 2012-02-25 in 2012 |

Funderar över en scen. Vet inte hur mycket jag ska skriva om den. Risken finns att det bara blir segt och att man som läsare tappar fokus, men den är ändå rätt viktig och kan inte helt skippas.

Hade ett liknande dilemma för några månader sedan. Skulle då skriva om julhelgen och nyår och det gick ut på att det inte hade hänt någonting. Det var som vilka andra dagar som helst. Slutade med ett kort stycke. Lite beskrivet, lite tankar. Inget gestaltande. En testläsare gillade det inte alls. Ville ha mer tankar och mer gestaltning. Jag lade till ett stycke och kände mig mer nöjd.

Men nu vet jag inte hur jag ska göra. Mina karaktärer är på resa och eftersom jag är lite tvärtom är det själva resan som är intressant, inte målet. Och det är målet som jag funderar över. För de ska dit och sedan hem igen, men det är det som händer på vägen som är det viktiga.

Adam och Peter har en boll. Adam kastar iväg den. Peter vill också kasta, men för att göra det måste han hämta den och det kan han inte göra utan Adam. På vägen måste de ta sig en flod av lava. Adam har en rundad planka i bakfickan som de kan använda för att ta sig över, men en måste hålla fast den för att den inte ska rulla över. Varken Peter eller Adam vill bli grillade kycklingar. När de väl har samarbetat sig över inser de att ingen av dem når bollen. Peter klättrar då upp på Adams axlar. Sedan tar de sig tillbaka.

Typ. Fast mer känslor, fler personer, bättre historia och fiffigare slut. Bollen har ett litet värde ändå, men det är som sagt resan som är själva historien.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.