4

Redigering

Posted by Bina on 2012-02-21 in 2012 |

Jag är rätt ärlig mot mig själv när jag går igenom mina texter. Det är inte sällan jag råkar slänga ur mig kommentarer i marginalen som Usch! Bedrövligt! Ta bort! Bums!, och allt i samma kommentarbubbla. Vissa saker undrar jag hur jag kunde skriva överhuvudtaget som den där kassa sexscenen och andra gånger förundras jag över hur fantastiskt dåligt formulerat en annan bit är som de hundra sista orden på hela manuset.

Jag är inte snäll mot mig själv, men ändå känner jag att redigeringsprocessen är något av det roligaste att hålla på med. Kanske är det för att jag får håna mig själv utan stopp. Ingen annan tar ju skada av det. Och det kan man väl knappast säga att jag gör heller. Jag bara skrattar åt det.

Tags: ,

4 Comments

 • Själv skriver jag aldrig sexscener över huvud taget, för jag vet att det skulle bli lika intressant som att lyssna på väderleksrapporten på tv :O
  Man ska inte håna sig själv, men alla som skriver har nog någon gång kliat sig riktigt ordentligt i huvudet och frågat sig själv: “Hur i helsefyr tänkte jag???” 🙂

  • Bina says:

   Det var inte direkt en lång scen överhuvudtaget… tror jag. Förr var den hela två stycken lång, men nu är den bara ett och beskriver bara lite lätt. Svårt att göra dem iaf.
   Haha, oja, har nästan kliat hål i skallen över roliga/konstiga saker jag lyckats vräka ur mig. Ofta hittar jag dessa felande länkar när jag läser igenom mycket material som jag skapat på väldigt kort tid. Det är som om hjärnan inte hunnit med och tänka.

 • Nina says:

  Jag tycker det är lite frigörnade att skriva saker som “Vad hade jag ätit här? Raketbränsle?” och liknande. om jag ser mina fel så tror jag att det också gör mig till en bättre skibent. Och jag tror på att våga se på sin text utifrån… och att vara lite hård. Blir så mycket lättare att ta kritik från andra sen också.

  • Bina says:

   Tror att jag aldrig tagit illa upp av att någon gett mig negativ kritik. Kanske när jag var yngre, men absolut inte nu. Är nog som du säger att det hänger ihop med hur hård man är mot sig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.