4

Världsliga problem

Posted by Bina on 2012-02-12 in 2012 |

Jag är aldrig så produktiv som när jag har kniven mot strupen. Under tiden när jag pluggade kunde jag skriva uppsatser på tjugo sidor på en kväll och få högsta betyg. När jag jobbar och har ett hus att städa som tar tar 1,5 timmar, men bara har tillgång till 1, är jag färdig på 45 minuter. Samtidigt skrev jag ett första utkast till en roman på ganska precis tre månader.

Märker ett tydligt mönster i hur mitt skrivande var för ett år sedan jämfört med nu. Då pluggade jag hundra procent och jobbade femtio. Idag jobbar jag bara femtio. Jag bor ensam (med katt, som visserligen sköter sig själv för det mesta) i en etta på 40 kvadrat, äger inte många saker/möbler som kräver att de dammas en gång i veckan. Tvättstugan är tillgänglig 5 timmar varje gång, så det blir aldrig någon hög över att klämma in nästa gång eller att försöka boka en ny tvättid. Jag har nästan packat upp allt (har två tomma kartonger som står i hallen och väntas på att bäras ut i soprummet).

Snabbt uträknat har jag lite drygt 300 timmar i månaden som jag kan lägga på mitt skrivande. Med andra ord har jag hur mycket fritid över som helst. Varför gör jag inte det då? Jag blir så irriterad på mig själv när jag läser om andra som verkligen försöker få ihop sitt livspussel med skrivande (och lyckas!) trots att de hela tiden har andra saker att göra.

Gaaaaaaaaah!

Tags:

4 Comments

 • Jag tror att alla som har gott om tid upplever samma problem. Det verkar nästan som att tidsbristen är skribentens bäste vän… (Brukar låtsas ibland att jag har en deadline att hålla bara för att jag tror att jag ska skriva snabbare då.)

  • Bina says:

   Jag kan också ibland låtsas att jag har en deadline, men problemet som uppstår då är att det inte är en egentlig deadline och det gör att jag tänjer på gränserna. Och blir lat. Eller vad man nu ska kalla det. Måste komma på något slags belöningssystem tror jag.

 • Fia Filur says:

  Det är konstigt det där. Minns för några år sen när jag var arbetslös och hade hur mycket tid över som helst för att göra vad jag ville, då hade jag ingen lust att göra något alls. Inte läsa, inte skriva, inte kolla på film – ingenting. Det är precis som att man går ner i varv och bara vänjer sig. Nu önskar jag att jag tagit till vara på den tiden och gjort allt det där jag knappt hinner med nu, men det är ju lätt att vara efterklok.

  Om det inte blir något skrivet, kanske du kan försöka läsa istället? Du har ju trots allt 60 väntande böcker … 🙂

  • Bina says:

   Jag vill göra alla de där sakerna, men jag har ingen lust och det är det som grämer mig mest. Jag vill så mycket, men om man hela tiden tröttnar på det ena eller det andra ser jag ingen större mening att fortsätta (för stunden iaf). Det är så lätt att det går från att vara en rolig hobby till ett “måste” och då försvinner all lust att göra det. Men jag har börjat lite smått att läsa igen, en sådär två sidor åt gången när jag ser boken på sängbordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.