2

Flera PoVs

Posted by Bina on 2012-02-08 in 2012 |

Mitt manus har två huvudroller. Det är menat att karaktärerna ska äga vartannat kapitel. Eller i alla fall någorlunda. Men det är inte så enkelt. Oavsett hur många karaktärer det finns i en bok är det alltid en som har större betydelse än alla andra. Den som har den riktiga huvudrollen. Jag har sådana karaktärer. Nästan. Jag vill att båda ska få ungefärligt lika mycket plats, men början ställer till det. För person A utspelar sig flera kapitel under flera dagar, medan det för person B är en och samma dag, men utspritt på flera kapitel. Och det fungerar inte riktigt med att sätta alla person A:s kapitel som en följd för att sedan ha en hel drös med person B. Då förstörs hela tanken med det hela. Tror det blir att återvända till skissbordet och styra upp det hela.

Ju mer jag tänker, desto mer invecklat blir det. Fortfarande har jag inget riktigt grepp om huvudkonflikten, varför den finns. Vet bara att den finns, och det är inte tillräckligt. Inte på långa vägar.

Tags: ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.