3

Hemsk vecka som toppades i fredags

Posted by Bina on 2012-01-15 in 2012 |

Måndag: Går iväg till jobbet. Väl på kontoret upptäcks det att bilnyckeln har råkat följa med hem med den jag vikarierar för. Efter lite letande hittas en reservnyckel. Som inte fungerar. Jahapp. Hittar nyckeln till jourbilen. Upptäcker att motorvärmarkabeln är stulen. Finns inget att skrapa rutorna med. Det är -15 och snöar. Sätter igång bilen, drar på fläktarna. Som bara vill blåsa kall luft. Suck. Efter en halvtimme kommer det någorlunda mycket värme så att det går att öppna skåpet bak och fylla på med det som behövs för dagen. Då ringer arbetskollegan och säger att hon försovit sig. Jaja, vi är ju bara försenade ca en timme, vad gör en kvart till? Vid lunch åker vi förbi och hämtar upp den “borttappade” nyckeln, men när jag ska starta den bil vi egentligen ska ha, dör den direkt. Batteriproblem och kinkig dieselbil. Ytterligare en timme flyter förbi när vi letar efter någonting och någon som kan hjälpa oss starta.

Tisdag: Arbetskollegan från gårdagen är sjuk. Efter diverse felhörningar över telefon hittar jag till slut adressen där jag ska hämta upp vikarien. Toppen, ingen av oss vet egentligen vart vi ska och får förlita oss på vår gemensamma kartläsningsförmåga. Efter jobbet kommer jag hem och upptäcker att en elektriker varit och kopplat ur spisen, så det stora hopkoket jag planerat göra måste snabbt ändras om. Dessutom står kylskåp och frys väldigt olägligt i hallen (lyckligtvis ikopplade). Måste nog förklara lite här. I början av december upptäcktes en vattenläcka och sedan dess har jag levt utan ett riktigt kök. Resten av lägenheten ser ut som ett lager. Spisen är av en gammal variant så den har inget vanligt uttag, därav behov av elektriker. Lyckas ändå ta mig till mina kompisar (som bor som i ett kollektiv, 4 personer i en liten tvåa) och göra mina matlådor.

Onsdag: Vikarierar igen, men nu är den ordinare arbetskollegan tillbaka. Allt går som smort till sista kunden. Tillbaka på parkeringen ser vi att det ligger en p-bot på rutan. Trots att vi betalat mer än väl för oss. Finns inget telefonnummer, bara en besöksadress i Uppsala, vilket är lite svårt att ta sig till mellan 9 och 11 då jag bor i Umeå.

Torsdag: Fantastiskt lugn. Mattläggaren kommer halv åtta på morgonen, sedan snubben som sätter dit listerna.

Fredag: Vaknade till en underbar morgon, hälsar målaren välkommen. Är på så gott humör att jag till och med bjuder på kaffe. Loggar in på banken för att kolla att jag fått lönen som jag ska (får i normala fall den 15e). Inser att någon på kontoret klantat sig något förjävligt då det står att jag enbart har 36 kr i timlön. Jag har inga pengar att betala hyran för. Dessutom flyttar jag den första februari. Ringer kontoret bara för att få veta att de som är ansvariga inte är tillbaka förrän på måndag.

Mitt liv har varit såhär de senaste månaderna. Inte konstigt att jag aldrig orkar skriva någonting längre. Har helt tappat lusten. Läser inte ens böcker längre. Jag vill, men orkar inte.

Tags:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.