1

3 nov 2011

Posted by Bina on 2011-11-02 in 2011 |

Idag fick jag veta att jag lyckats ha geväret hängande på ett ställe fullt synlig i salongen, men vapnet som avfyrades kom från en pistol i byrålådan. Jag har med andra ord lurat någon rejält. Det känns väldigt bra, eftersom det var meningen.

Det fick mig att tänka på det här med planteringar i texter. Ledtrådar, alltså. Det är viktigt att de finns där och att de kanske upprepas ett par gånger, beroende på hur stor roll de har. Men det finns ingenting så frustrerande som falska planteringar. Massa detaljer som finns och inte gör någon nytta. Däremot kan man antyda att det är på ett visst sätt, lura huvudpersonerna att tro på någonting, för att i slutet avslöja att det är på ett annat sätt. Men det betyder inte att när den riktiga grejen väl dyker upp ska komma från tomma intet. Det måste finnas hintar till det också, annars blir det inte trovärdigt.

Första bästa jag kommer på där någonting sådant sker är i Harry Potter och De vises sten av  JK Rowling. Hur många blev inte lurade när det i slutet avslöjades att den som verkligen låg bakom allt inte var den man trodde att det var?

Tags:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.