0

Ökning

Posted by Bina on 2011-04-22 in 2011 |

Jag har hört från lite olika ställen att en bok brukar kortas ned rejält när det är dags för redigering. Jag kan förstå varför. Onödiga ord, onödiga meningar, onödiga händelser. Finns en hel del sådant. Någon sade att ca 30% skalas bort.

Men det gäller tydligen inte mig.

När jag började efter att ha låtit manuset vilat ett tag har det känts som om jag bara lagt till mer och mer. Började på 72 257 ord, ökade sidmarginalerna för lättare läsning vid utskriften. Sidantalet ökade från 196 till 223 sidor. Efter att ha läst igenom manuset igen, ändrat en massa, tagit bort (men ändå lagt till), fixat med nya radbrytningar, så slutade det med att jag lagt till tre sidor.

Fast jag har faktiskt minskat orden, konstigt nog. Nu är de 72 237. Jag vet, hela 20 ords skillnad.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.