1

Meh, vanu?!

Posted by Bina on 2011-10-18 in 2011 |

Vet inte hur många gånger jag numera stavar fel på ord. Det är inte fingrarna som slinter utan jag har fått en släng av dialektsjukan. Det brukar hända efter ett telefonsamtal med mamma och hänger i sig i några dagar.

“Åh, är du från Daaalarna?” retas sambon på falskt dalmål som klingar illa i mina öron.
“Du då, din/ditt (valfri svordom), kommer du från gnellbeltet?”

Det största problemet är att nu smittar dialekten av sig i det jag skriver. “Upptäckte” blir “öpptäckte”, “blivit” blir “blitt” och “huvud” blir “hövve”. För att ta några exempel. Seriösa samtal bör för närvarande vänta ett tag. Åm nå dar smitta ja antalien int nå me.

Onödigt vetande: I min hemstad finns en gata som i folkmun heter Kååjillagatan. Snacka om att jag blev förvånad när jag i mellanstadiet för första gången såg att stavningen var Kolgillaregatan. Fick inte ihop det då.

Nej, hur vore det med en stor kopp te för att få bukt med den andra förkylningen som täpper till näsan?

Tags:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.