2

Det tunga arbetet

Posted by Bina on 2011-10-12 in 2011 |

Såhär 89000 tecken/16000 ord/60 sidor senare börjar det äntligen vända. De bitar jag har skrivit om faller bättre på plats med det som står sedan tidigare. Det värsta för den här gången är över, men jag kan inte låta bli att sakna skapandet av nya scener. Att skriva någonting nytt, något som inte har sett världen än, är så kul. Det finns ingen som vet hur det kommer bli, varken jag eller mina karaktärer. Fingervisningar, jovisst, men exakt vad som händer på vägen har jag ingen aning om.

Tidigare har jag nämnt att jag sällan skriver någon synopsis förrän arbetet i det närmaste är klart. Det har inte ändrats, trots att det skulle hjälpa mig oerhört ibland. De gånger då karaktärerna planlöst vandrar efter att ha uppfyllt ett delmål kan jag sitta länge och fundera hur de ska ta sig vidare. Det är under denna del av skrivprocessen som jag ofta kommer på knäppa saker och nya scener som inte kommer förrän långt senare (om ens alls). Nya saker som gör det mer intressant.

Ja, och vad ville jag säga med det här då? Skriv, bara skriv, även om du inte har något mål med det. Det kan komma till användning senare, men likaså kan du ha gjort det i onödan. Fast det är väl ändå bättre att ha skrivit för mycket än för lite? Att skala en banan är lättare än att försöka dra på skalet igen.

Tags: ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.