0

Omskrivning

Posted by Bina on 2011-10-06 in 2011 |

Det bästa med att skriva om en scen är att det redan finns så mycket att hämta från den gamla versionen. Ofta handlar det om att bara förflytta personerna från ett rum till ett annat, men när jag gör så kan jag inte låta dialogerna vara utan måste skriva om dem också. Det är mycket pill, klippa och klistra, men slutresultatet är värt det. Nu har jag skrivit om 20 sidor och istället för två kapitel är det nu fyra med mycket bättre flyt. Samtidigt har jag tagit bort en viktig händelse som jag hoppas kunna få in på något annat ställe relativt snart, helst inom de kommande fem kapitlen.

Där har vi en nackdel. Ouch. Men det löser vi på något sätt.

En annan mindre bra sak med omskrivning är att jag måste hålla ögonen öppna för detaljer som inte längre ska vara kvar. I mitten och framåt slutet har jag många dialoger jag måste ändra på. Känner att det inte kommer vara det lättaste nu när jag har lärt mig hur den här världen fungerar. Är nog lite för kär i min egen text (aka ordblind).

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.