5

Jag har spikat den första meningen …

Posted by Bina on 2011-09-28 in 2011 |

… trodde jag tills jag bestämde mig för att skriva det här inlägget. Det var någonting som slog mig. Den första meningen var bra när jag äntligen fick ur mig den, men nu vet jag inte längre. Språkpolisen i mig säger att jag inte kan börja en mening med ordet trots, och allra minst en bok. Tror det blir till att diskutera med mig själv igen, men jag vet ju hur bra det kan gå

Det är jobbigt när ena halvan av magkänslan säger att det fungerar medan andra säger att det inte gör det.

Jag har flyttat runt meningar. Jag har skapat nya. Jag har tagit bort gamla. Det första kapitlet inte går att ändra mer till det bättre för tillfället. Så. Nu får det vänta ett tag. Jag tycker säkert annorlunda om en månad. Mycket annorlunda.

Tags:

5 Comments

 • Visst kan man börja en mening med ordet “trots” :O Det beror ju helt på hur den är formulerad i övrigt. Spontant känns det till och med som ett mycket bra ord att börja med, eftersom det “kastar” läsaren rakt in i handlingen.

 • Gunnar says:

  Jag håller med Johan. Varför inte….?

 • Fia Filur says:

  Nu blev jag väldigt nyfiken på resten av meningen! Kan du inte skriva ut hela?

  Min första version: ”Och jag blev helt chockad när jag hörde att Marcus var otrogen mot dig på studenten.”

  Min nya ickefärdiga version börjar så här: “Din kille var otrogen på studenten.”

  Samma innebörd, men känns nästan som att den första är vassare. Men jag hoppas att fortsättningen är bättre i den andra.
  Har du en färdig sista mening också?

  • Bina says:

   Den kortare är mer rättfram. Jag föredrar första-meningar som är korta, vilket är en av anledningarna till att jag inte är helt nöjd med min: “Trots att ögonen läste föll tankarna tillbaka på de som stirrade på mig.”

   För mig är den på gränsen till för lång.

 • Fia Filur says:

  Hm, jag förstår vad du menar. Oavsett om meningen är lång eller kort gäller det väl att hitta en bra rytm som gör att man bara inte kan sluta läsa vidare.
  Vad sägs om: “Trots att ögonen läste föll tankarna på de som iakttog mig.” Eller: “Trots att ögonen läste sökte sig tankarna till de som stirrade på mig.”
  Men du förresten, fråga: Ska det inte vara “Trots att JAG läste?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.