8

Grammatik är inte min grej

Posted by Bina on 2011-09-27 in 2011 |

Blir inte klok på när det ska vara mig/jag eller han/honom. Vet inte om mycket beror på att det är det dialektala som ställer till det eller om jag helt enkelt är ute och cyklar. Efter lite googling har jag lyckats få någon reda på han/honom, men problemet med mig/jag/ kvarstår. Okej, here we go:

Du är starkare än mig eller Du är starkare än jag?

Jag vill gärna använda det första exemplet. Det känns mer rätt. Men. Jag fick förklarat att jag är formen att föredra eftersom det också går att skriva meningen Du är starkare än vad jag är. Att orden vad och är har fallit bort gör det mindre tydligt att det är den “rätta” formen, men det känns fortfarande inte som om jag bara kan förbise det första alternativet. Jag fortsätter hursomhelst att skriva med mig tills/om jag får klara bevis på att det är helt fel.

Tags:

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.