0

Skulduggery Pleasant

Posted by Bina on 2011-09-22 in Landy, Derek |

Titel: Skulduggery Pleasant (Scepter of the Ancients alt. Skulduggery Pleasant)
Författare: Derek Landy
Serie: Skulduggery Pleasant (1)
Betyg: 6 av 10

skulduggery-pleasantStephanies farbror dör och hon får ärva huset, till de övriga släktingarnas förtret. Men redan första natten i huset börjar äventyret. En okänd man bryter sig in och försöker döda Stephanie för att hon inte ger honom en speciell nyckel. Hon vet inte vad det är mannen pratar om och blir till slut räddad av Skulduggery Pleasant – ett levande skelett. Stephanie bestämmer sig därefter att följa med sin mystiske räddare i jakten på farbroderns mördare och dras in i en värld full av magi.

Det är en bok full med fart. När jag läser kommer jag på mig själv med att verkligen uppskatta de lugnare partierna. I de första hundra sidorna finns knappt utrymme att andas. Informationen kommer ibland som stora klumpar i dialogerna och det känns som om jag blir dumförklarad ibland. Trots det är den rolig att läsa. Karaktärerna känns tråkigt nog inte trovärdiga, dels för att alla är lika naiva som små barn, och dels för att ingen av dem reflekterar över det som händer. Nog skulle vilken tolvåring bli rädd om han/hon fann sig stå i ett hav av lik?

Att det dessutom är första boken i en serie märks knappt förutom att jag undrar över vad som kommer hända med de andra karaktärerna som man bara fick skymta lite grann. Vad är deras historia? Få lösa trådar lämnades, men ändå tillräckligt för att jag känner mig sugen på att läsa nästa. Vill lära mig mer om den här världen.

“Menar du allvar? Finns det en åttaarmad bläckfiskman?”
“Det finns en hel koloni bläckfiskmänniskor”, sade han samtidigt som de närmade sig dörren.
“Är det sant?”
“Herregud, Stephanie, det är klart att det inte är. Det vore ju urfånigt.”

Man måste nog vara yngre för att mer uppskatta boken. Jag hade nog älskat den om jag var lika gammal som huvudpersonen.

Böcker i serien:
1. Skulduggery Pleasant
2. Playing with Fire
3. The Faceless Ones
4. Dark Days
5. Mortal Coil
6. Death Bringer
7. Kingdom of the Wicked
8. Last Stand of Dead Men
9. The Dying of the Light

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.