1

Bloodlines

Posted by Bina on 2011-09-23 in Mead, Richelle |

Titel: Bloodlines
Författare: Richelle Mead
Serie: Bloodlines (1)
Betyg: 9 av 10

bloodlinesJill måste skyddas till vilket pris som helst. Hon är Moroidrottningen Lissas enda levande släkting och om hon dör måste Lissa överge tronen. Den som får detta tunga ansvar på sina axlar är ingen mindre än alkemisten Sydney, som hellre lever i en värld utan vampyrer.

Underbart underbar! Det är skönt att läsa någonting “nytt”, men som ändå innehåller flera karaktärer man känner igen.

Efter att ha läst Vampire Academy-serien har jag lärt mig att verkligen ta vara på alla ledtrådar som ges. Inget sker av bara slumpen och jag tycker att det är fantastiskt hur Mead får ihop allt i slutet. Om man har läst VA innan är det dock inte jättesvårt att gissa sig till ungefär hälften av allt som händer, men jag tycker ändå inte att det förstör läsupplevelsen. Att boken är skriven ur Sydneys PoV gör det intressant eftersom hon inte är insatt i vampyrvärlden på samma sätt som Rose i VA. Genom Sydney får man uppleva vilken rädsla alkemister har gentemot vampyrer, men även följa hennes kamp mot instinkterna hon vuxit upp med.

Precis som med VA (nu blir det väldigt många jämförelser, men hallå, de är skrivna av samma författare) händer det inte speciellt mycket. Boken är lika karaktärsdriven som de föregående, och Mead gör det fortfarande otroligt bra. Så bra att jag nästan glömmer bort att det ska finnas en handling också. Det är inte förrän efter halva boken som det går från intressant till riktigt intressant och det som avslöjas på sidan 200 får jag funderingar över om det kommer göras någonting åt. Jag vet att det går.

Och sedan får vi inte glömma Adrian. Åh, om Mead väljer att skriva en serie med honom som huvudperson skulle jag lätt köpa alla böcker! Tycker hans karaktärsutveckling är den mest intressanta, men Sydney gör inget dåligt intryck hon heller.

SPOILERVARNING! DE SOM INTE HAR LÄST BOKEN KAN HOPPA ÖVER ETT STYCKE! BÖRJA VID CITATET IGEN! 🙂

Det jag är missnöjd med är vad som avslöjas om Ms. Terwilliger. Jag önskar att det fanns mer information om det, men jag antar att det kommer att dyka upp mer om det i efterföljande böcker.

SLUT PÅ SPOILERVARNINGEN!

“You look confused,” said Adrian.
I shook my head and sighed. “I think I’m just overthinking things.”
He nodded solemnly. “That’s why I try to never do it.” 

Bloodlines fungerar utmärkt att läsa utan att ha läst VA-serien innan, men vill man ha lite mer djup om karaktärerna rekommenderar jag att läsa den andra serien innan den här boken. Jag tror att slutet skulle förstås mer då (vilket för övrigt slutar med en jobbig cliffhanger). Nu längtar jag sjukt mycket efter uppföljaren!

Böcker i serien:
1. Bloodlines
2. The Golden Lily
3. The Indigo Spell
4. The Fiery Heart
5. Silver Shadows
6. The Ruby Circle

Tags: , ,

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © 2011-2022 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.