4

Mer processtänk

Posted by Bina on 2011-09-18 in 2011 |

Brukar göra så att jag tänker länge på hur en scen ska skrivas, ibland in i minsta detalj. Jag vrider och vänder på allt inne i huvudet, testar med olika repliker, olika meningar tills det känns rätt. Nöter dem om och om igen tills jag får en klar bild – eller film – om hur det går till. Blir lite som när man ser sin favoritfilm där man kan härma varenda rörelse och allt de säger. Texten mognar med andra ord inom mig innan den är skriven. Finns det fler som jobbar som jag? Eller hur gör andra?

Tags:

4 Comments

 • Fia Filur says:

  Jag gör också så! Måste tänka ut vad jag ska skriva innan jag skriver det, det gör själva skrivprocessen lättare, men det är frustrerande när man vill skriva fast man inte har tänkt klart …

  • Bina says:

   Tror det är därför som jag kan sitta en hel dag och bara stirra på skärmen. När sambon sedan frågar om jag har kommit någonstans svarar jag självklart “Ja!” för att sedan se att jag faktiskt inte har skrivit någonting.

 • Det är nog få scener jag skriver som är sådär noga genomtänkta. Det blir mycket slumpen som avgör. Ibland kan jag ha någon replik uttänkt i förväg, men det är stundens infall som avgör det mesta.
  Men (viktigt!) eftersom det i regel har gått flera månader när jag sedan redigerar märker jag om det jag skrev funkade eller inte funkade. Förvånansvärt ofta märker jag att jag tänker på exakt samma sätt lång tid senare, och då blev det ju onekligen rätt från början.

  Det enda sätt som är fel är om det inte blir något skrivet alls! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.