0

Tack, tacka, guldtacka?

Posted by Bina on 2011-04-07 in 2011 |

Jag har aldrig varit ett fan av tacktexter i en bok, speciellt inte när de är hundratusen sidor långa. Varför räcker det inte med att bara ha en dedikering i början? Det alla tacktal vill säga är:

Tack för att dessa personer gjorde det möjligt

Tack för att dessa personer stöttade mig

Jag skulle aldrig ha kommit vidare om det inte vore för dessa personer

Tack kära läsare för att du köpte min bok

Det blir så tjatigt. När jag dessutom har avslutat en bok som jag tycker är bra sänks genast helhetsintrycket på verket. För mig är det som att författaren inte tror på sig själv, och vad är meningen med att ge ut en bok som man inte tror på?

Om man nu inte klarar sig utan att säga något till alla personer som har hjälpt till går det att förkorta ned texten. Tänk på hur det är att skriva ett bokmanus. Allt man skrev i första utkastet kommer inte med i andra. Sedan är det bara att fortsätta skala av. Det borde inte vara mer än en halv sida. Men helst ingenting alls.

Om någon lyckas tjata i mig att jag ska ha en uppsats längst bak i mina böcker tänker jag bara skriva: Tack!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.