2

Kvalité

Posted by Bina on 2011-09-05 in 2011 |

Sitter och tjuvlyssnar lite på när sambon med högt ljud sitter och lyssnar på “Hundraåringen som …” (ja, ni vet). Känner att den är överskattad. Googlade mig fram till Piratförlagets utdrag ur boken. Orkade läsa två av tre kapitel. Gav upp. Tycker fortfarande att den är överskattad.

Funderade en stund. Kom fram till att det jag inte gillar är hur den är skriven. Berättarsättet förstör min läsupplevelse. Diskuterade med sambon:

“Vadå, räcker det inte att det är en bra historia?” frågar han.
“Nej”, svarar jag. “Jag måste njuta av att läsa det.”
“Men historien är ju bra.”
“Den är underhållande. Rolig. Men att läsa – nä.”

Tänkte lite till och kom fram till att en bra bok måste vara mer än en bra historia.

Tags: ,

2 Comments

  • Det var en intressant reflektion. Snacka om att det måste kännas kluvet om det är en jättebra historia, men som är berättad med ett språk som man får rysningar av. Jag håller dock fullständigt med dig, det räcker inte med bara en bra historia, det krävs mer än så för att skriva en riktigt bra bok.

    • Bina says:

      Språket som författaren använder faller verkligen inte i min smak. Jag trodde inte att jag var så petig med sådana saker, men tydligen är jag det när jag inte ens klarar av att lyssna på boken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.