6

Ädeint sjukt såsäj

Posted by Bina on 2011-09-10 in 2011 |

Är det inte sjukt hur mycket flytet skiftar? Ena dagen klämmer man ur sig närmare 8000 ord medan man dagen efter kämpar för att bara skriva en enda mening. Jag vet vad det är jag vill skriva, men kan bara inte få ned det. Det blir inte bra. Finns ingen mening som sitter som den ska. Finner inte känslan som fanns dagen innan. Kanske ska jag tolka detta som ett tecken på att ta det lugnt nu i några dagar och börja läsa kurslitteratur?

Tags:

6 Comments

 • Fia Filur says:

  Ta det lugnt och slappna av tycker jag. Ingen idé att pressa för mycket. Visst kan man ibland sitta av tid för disciplinens skull, men om du har skrivit 8000 (!) ord en dag tycker jag att du har tillåtelse att vila lite. Ibland måste scener mogna fram! Jag kan känna att det som ska skrivas byggs upp inuti och när jag väl har skrivit det måste nästa grej ligga därinne och lagras tills det är redo att komma ut. Om jag inte har tänkt färdigt går det otroligt sakta att skriva, om det däremot har mognat går det snabbare och lättare. En sak i taget liksom.

  Kurslitteratur? Äh. Läs Bloodlines 🙂

 • Fia Filur says:

  Bloodlines är ett mysterium. Tror det är typ 3 veckor sen jag beställde den. Har frågat om leveranstid, men de kan tyvärr inte svara på det.
  Har du tänkt på att man både som skribent och läsare måste vara utrustad med oändligt och outtömligt tålamod! 🙂 Känns som jag alltid sitter och väntar på något, är det inte på att ett manus ska bli färdigskrivet så är det ny bok jag längtar efter.

  Vilket manus är det du jobbar på nu förresten? Nytt eller redigering?

  • Bina says:

   Tråkigt med Bloodlines :/. Tycker ju att i alla fall nätbokhandlarna borde ha den inne. Jag fick visserligen vänta en hel vecka innan jag fick min och tyvärr är den inte så fin på utsidan. Ser ut som om någon dragit lätt med sandpapper för framsidan är alldeles repig.

   Glöm inte tid! Tålamod och tid är väl det vi behöver mest? 🙂

   Jag jobbar på lite nygammalt. Trodde att jag hade avslutat Alex/Liam-manuset, men jag kan inte låta bli att skriva vidare på det.

 • Det där känner jag mycket väl igen mig i. Men jag tycker inte att du ska behöva känna dig orolig över det. Hellre skriva 100 ord på en dag som blir bra, än att skriva 1000 ord som man inte är nöjd med (vet av egen erfarenhet att om man tvingar fram någonting när man egentligen inte känner sig inspirerad har man massor av arbete att se fram emot sen när man ska redigera…)

  Och om du dessutom pluggar ska du definitivt inte känna dig dum för att du inte kan skriva 8000 ord på en dag, det är ju vansinnigt mycket även om man skriver på heltid!

  • Bina says:

   Vet att 8000 ord under en dag är väldigt mycket och att jag absolut inte ska räkna med att kunna göra det varje dag (kanske aldrig igen?), men det är så frustrerande när jag jämför med mig själv från dag till dag, att aldrig veta vilket skrivmood jag är inställd på när jag vaknar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.