3

Beslutsångest

Posted by Bina on 2011-09-07 in 2011 |

Skrivarlusten börjar komma igång igen något sånär nu. Det blev ett nytt kapitel igår kväll, trots att jag hade avslutat manuset. Jag har lite svårt att avsluta och veta var jag ska hugga av för att det inte ska bli alltför konstigt. Tre delar är planerade, men fortsätter jag i den här stilen lär det bli en enda jättetjockis till bok. Jag hade ju mina avslutande ord och sparade ett par trådar som ska öka lusten för att läsa nästa del. Annars tycker jag att manuset hade en bra grund och ett slut man inte blir alltför frustrerad på.

Men nu har jag alltså skrivit ett till kapitel och såhär kan jag inte lämna det! Det kom till en massa nya trådar och det känns bara otroligt dumt att kapa dem sådär utan anledning. Är det bättre att fortsätta skriva då, eller ska jag ha ett avslut där jag först planerade det? Jag känner ändå att det är dags att släppa taget om hela manuset så att någon annan får läsa och säga vad de tycker, men jag vill ändå inte göra det om det anses vara ofärdigt.

Det här kan bli det kortaste manuset jag arbetat med, likaså kan det bli det längsta. Beror på hur det kommer bli med en eventuell kapning eller inte.

Tags:

3 Comments

  • Annelie says:

    Jag har alltid en plan. Men sen kommer de fler trådar. Jag har ett execel-dokument, så för jag in de nya trådarna så jag kan följa upp dem 🙂 Övertänk inte utan fortsätt om du har skrivlust.

    • Bina says:

      Jag har också en (ungefärlig) plan. Början–mitten–slut. Det är lite av det luddiga däremellan som alltid är problemet. Och sedan kommer det nya idéer titt som tätt och jag ändrar lite här och där, och så blir det som det blir. Men jag fortsätter att skriva på :).

  • Tänk såhär: Det går faktiskt att göra en eventuell uppdelning i efterhand. Att skriva en bra text och få ned idéerna i skrift är betydligt viktigare än längden på texten. Skriv som det känns rätt och planera en eventuell uppdelning efteråt. Jag arbetar (som bekant) på två olika serier, och i båda serierna har det funnits kapitel eller delar av kapitel som flyttats mellan olika delar. Ägna inte för mycket tid åt att grubbla över det där, det är innehållet som är det viktiga! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.